Voor en door Athleten

Iedere sporter begrijpt dat je prestaties niet vanzelf verbeteren, daar zul je je best voor moeten doen. Schoenen maken jou niet beter. Alleen jij kan jezelf beter maken.

Door de juiste keuzes te maken zorg je dat je vandaag beter bent dan gisteren. Door slim en hard te trainen en dit de volgende dag te herhalen.

Dit is het idee achter Topo Athletic, een schoenenmerk dat is opgericht door sporters, voor sporters. Ons doel is schoenen te maken die de natuurlijke capaciteiten van je lichaam versterken.

Onze schoenen werken samen met jou, niet voor jou.

Tony Post

Topo Athletic is in 2012 opgericht door Tony Post. Tony Post heeft meer dan 25 jaar ervaring in de schoenenindustrie en maakte naam als CEO van Vibram, waar hij de wereld kennis liet maken met de Vibram Five Fingers, een opvallende minimalistische schoen die mede zorgde voor de Natural Running beweging binnen de hardloopwereld.

Tony Post

Steeds meer hardlopers komen er achter dat blessurepreventie niet zo zeer ligt bij de schoenen die je draagt, meer des te meer bij de manier waarop je beweegt. Dit is dan ook de filosofie achter Topo Athletic. Een schoen waarbij de kracht, balans en natuurlijke biomechanica van de sporter centraal staat.

Topo Athletic besteedt veel aandacht aan de pasvorm van de schoen. Een schoen moet nauwkeurig aansluiten rond de hiel en midden van de voet en tegelijkertijd veel ruimte bieden voor de tenen om zich te kunnen spreiden. Het spreiden van tenen zorgt er voor dat de voet op een natuurlijke manier balans vindt. Helaas lopen veel mensen onbewust in te smalle schoenen waarbij de tenen naar elkaar toe worden gedrukt.

Alle Topo Athletic schoenen hebben een minimaal hoogte verschil tussen de voorvoet en de hiel om te zorgen voor een natuurlijke stand van de voet. De voet is de fundering van je lichaam, een vlakke zool helpt voor een gebalanceerde en natuurlijke houding.

Alle Topo Athletic schoenen zijn neutraal en hebben een relatief lage zool. Toch zijn deze schoenen niet echt minimalistisch te noemen. Een beetje demping is welkom voor de meeste hardlopers, zonder het te overdrijven.
Om het gewicht laag te houden maakt Topo Athletic gebruik van 3D-printtechnologie om het soepele bovenwerk te fabriceren. Het ontwerp is bovendien naadloos, voor extra comfort en het het voorkomen van blaren.
Ben jij een hardloper die graag het beste uit zichzelf haalt, een sporter die niet bang is om iets nieuws te proberen en zijn grenzen te verleggen, ga dan naar een van de verkoopadressen om een paar Topo Athletics uit te proberen, ze zullen je niet teleurstellen!

Team Topo Athletic Nederland